Versengésről és elismerésről

I. Egy ötlet, vagy elmélkedés tőlem

Az élet történései közepette észre sem vesszük, hogy mennyivel jobbak szeretnénk lenni másoknál. Jobban teljesíteni, mint a kollégáink, jobb eredményt elérni, mint a vetélytársaink, jobb kapcsolatokat kiépíteni, mint azok, akiknek láthatóan jobban megy, mint nekünk. Csak azt nem tudjuk, hogy ezekkel az igyekezeteinkkel mások elismerését keressük, vagy a saját magunkét. Pedig észrevehetnénk, hogy mikor mások ellen versengünk, senki nem akar segíteni rajtunk. Viszont, mikor önmagunk ellen, akkor mindenki segíteni szeretne nekünk.


II. Egy idézet mástól

“Mindig másokhoz hasonlítgatjuk magunkat. És senki nem akar segíteni nekünk. Mi lenne, ha úgy jelennék meg minden nap a munkahelyünkön, hogy pusztán csak jobbak szeretnénk lenni önmagunknál? Mi lenne, ha a cél az volna, hogy ezen a héten jobb munkát végezzünk, mint az ezelőttin? Hogy jobb legyen ez a hónap, mint az előző? Nem más okból, csak azért, mert jobb állapotban szeretnénk elhagyni a munkahelyünket, mint ahogy azt találtuk?”
– Simon Sinek, Kezdj a miérttel! c. könyvéből


III. Egy kérdés neked

Kinek szeretnél bizonyítani a tetteiddel? Másoknak, vagy magadnak?


IV. Bónusz tartalom

Könyv:

Simon Sinek – Kezdj a miérttel!

Felettéb érdekes és elgondolkoztató könyv, amely a vállalkozások sikerességének titkait tárja fel. Megtudhatjuk miben különbözik az, ha egy cég csak egy szimpla terméket gyárt, vagy ha a terméke azt sugallja, hogy mit képvisel maga a cég.


Küldd el annak ezt az üzenetet, akinek szerinted szüksége van rá.

Minden jót a következő hétig,

Göblyös G. István

“Út a tudatosság felé”


Ha tetszik ez a tartalom, akkor tetszeni fog a Két Perc Kedd hírlevelem is, ahol minden kedden küldök a feliratkozóknak 1 elmélkedést, 1 idézetet, 1 kérdést és egy bónusz tartalmat.

Iratkozz fel

És kapsz egy ajándék PDF-et:
5 Kérdés, amik mindent megváltoztattak

Mi a véleményed erről?