Változásról és fejlődésről

I. Egy ötlet, vagy elmélkedés tőlem

Akárhogy is nézzük, minden változás bennünk indul el először. Képzeljük csak el magunkat egy kapcsolatban, ahol elhatározzuk valami oknál fogva, hogy véget szeretnénk venni annak. A partnerünk minden mozzanata idegesíteni fog minket, az étkezése, a beszéde, a mozdulatai, holott ő maga nem változott semmit. Ez a cél orientált viselkedés, amit olykor észre sem veszünk. Nem azért szeretnénk véget vetni valaminek, vagy belekezdeni valami újba, mert megváltozott a szituáció. Nem, minden külső tényező maradt a régi. Egyedül a mi értékrendük és szemléletünk változott meg. Már pedig ahogy mi változunk, úgy változik a környezetünk is, ha akarjuk, ha nem.


II. Egy idézet mástól

“Csináld azt, amit élvezel és beszélj arról, amit szeretsz, így az olyan embereket fogod bevonzani, akik mindazon dolgokat ugyanúgy szeretik. Ilyen egyszerű.”
– Austin Kleon, Mutasd magad! c. könyvéből


III. Egy kérdés neked

Mik azok a dolgok, vagy kik azok a személyek, amik vagy akik könnyen ki tudnak hozni a sodrodból? Hogy tudnád úgy kezelni őket, hogy mind egy fejlődést elősegítő gyakorlat legyen az elmédnek?


IV. Bónusz tartalom

Dokumentumsorozat:

Adatok és kapcsolatok

Azt hinné az ember, hogy a világunk teljesen véletlenszerű. Ez a rövid sorozat elénk tárja, hogy milyen szinten vannak összefüggésben az általunk teljesen különbözőnek vett történések. A jelenleg kialakult ökoszisztémánk elemei közötti kapcsolatok olyan szinten függenek egymástól, hogy ha csak egy kicsit is másképp alakult volna valami a történelem során, valószínűleg egy teljesen más világban élnénk.

Nagyon ajánlom mindenkinek ezt a sorozatot, engem teljesen beszippantott.


Küldd el annak ezt az üzenetet, akinek szerinted szüksége van rá.

Minden jót a következő hétig,

Göblyös G. István

“Út a tudatosság felé”


Ha tetszik ez a tartalom, akkor tetszeni fog a Két Perc Kedd hírlevelem is, ahol minden kedden küldök a feliratkozóknak 1 elmélkedést, 1 idézetet, 1 kérdést és egy bónusz tartalmat.

Iratkozz fel

És kapsz egy ajándék PDF-et:
5 Kérdés, amik mindent megváltoztattak

Mi a véleményed erről?