Vágyakozásról és elégedettségről

I. Egy ötlet, vagy elmélkedés tőlem

Az életben vannak dolgok, amik nem úgy működnek, mint azt gondolnánk. Sőt, pont fordítva működnek. Ilyen a vágyakozásunk. Hiszen minél jobban vágyakozunk valami után, minél jobban akarunk valamit a magunkénak tudni, azzal csak azt a tényt erősítjük meg, hogy valami hiányzik az életünkből. Épp ezért, ezen dolgok elérése után nem elégedettek leszünk, hanem még elégedetlenebbek. Hiszen amiről azt hittük, hogy meg fogja oldani a problémánkat, mégsem oldotta meg. Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a problémák megoldását rajtunk kívül álló okokban keressük, holott azok bennünk vannak.


II. Egy idézet mástól

“Minél kétségbeesettebben akarsz boldog lenni, annál szegényebbnek és eredménytelenebbnek érzed magad, függetlenül attól, mennyit keresel.
Minél kétségbeesettebben akarsz kívánatos és szexi lenni, annál csúnyábbnak látod magad, függetlenül a tényleges megjelenésedtől.
Minél kétségbeesettebben akarsz boldog és szeretett lenni, annál magányosabb és riadtabb leszel, függetlenül attól, hogy kik vesznek körül.”
– Mark Manson: A lesz*rom rafinált művészete


III. Egy kérdés neked

Mit szeretnék elérni a tetteimmel? Egy vágyam beteljesülését? Mások elismerését? Vagy önmagam kiteljesedését?


IV. Bónusz tartalom

Könyv:

Mark Manson: A lesz*rom rafinált művészete

Igazi filozófia a 21. századra. Baráti nyitottsággal és szókimondással szemléltet minket a szerző azzal, hogy mennyire nem tudunk élni. Ami a legcsúnyább pedig, hogy igaza is van. De a saját sztoriairól is lerántja a leplet. Olyanokról, amelyeket mi talán el sem mernénk mondani másoknak. Egyszerűen magyarázza el nekünk több filozófia tanításait, hétköznapi példákkal úgy, hogy fel sem tűnik nekünk, hogy ebben a könyvben filozófiáról lenne szó. Érdekes, elgondolkodtató és biztosan nem egy átlagos olvasmány.


Küldd el annak ezt az üzenetet, akinek szerinted szüksége van rá.

Minden jót a következő hétig,

Göblyös G. István

“Út a tudatosság felé”


Ha tetszik ez a tartalom, akkor tetszeni fog a Két Perc Kedd hírlevelem is, ahol minden kedden küldök a feliratkozóknak 1 elmélkedést, 1 idézetet, 1 kérdést és egy bónusz tartalmat.

Iratkozz fel

És kapsz egy ajándék PDF-et:
5 Kérdés, amik mindent megváltoztattak

Mi a véleményed erről?