Tanulásról és alázatról

I. Egy ötlet, vagy elmélkedés tőlem

Az egyik legnagyobb hiba, mikor azt hisszük, hogy már nem tudnak nekünk újat mondani. Mindannyian beleesünk ebbe a csapdába. Úgy gondoljuk megvan a kellő tudásunk bizonyos területeken és ezért nem is hallgatunk meg másokat, sőt nem is szeretnénk többet hallani vagy tanulni arról a bizonyos dologról, mert tisztán meg vagyunk győződve, hogy a mi tudásunk több. Viszont mindig lesz valaki, aki többet tud nálunk. Bárkivel találkozunk az életben, mindenkitől képesek vagyunk tanulni valamit, ha a háttérbe tudjuk szorítjuk az arroganciánkat.


II. Egy idézet mástól

” …”Lehetetlen megtanulni azt, amiről az ember úgy gondolja, már tudja” írta Epiktétosz. Azaz nem vagy képes tanulni, ha azt hiszed, mindent tudsz. Nem fogod megtalálni a válaszokat, ha túlságosan öntelt és magabiztos vagy a kérdések feltevéséhez. Nem fejlődsz, ha a legjobbnak hiszed magad.”
– Ryan Holiday: Az ego az ellenség


III. Egy kérdés neked

Mit tanulhatok attól a személytől, akitől a legkevésbé számítanék tanácsra?


IV. Bónusz tartalom

Könyv:

Ryan Holiday: Az ego az ellenség

“[Az ego] … Az alkalmazkodóképesség, az ambíció és a siker ellensége. Mert amikor 160-nal száguldasz egy szabálytalanul előző kocsi után, hogy durvaságokat vághass a fejéhez, amikor összeveszel a legjobb barátoddal semmiségeken, amikor nem hívsz fel valakit, akit szeretsz, mert arra vársz, hogy ő hívjon fel – az egód játszik veled.”

Ryan Holiday könyve megdöbbentően nyitja fel a szemünket arról a dologról, ami megannyi problémát, stresszt és veszekedést szül a mindennapokban. Azt hinnénk tisztában vagyunk, mikor uralkodik el rajtunk az egónk, de ezután a könyv után garantálom, hogy teljesen másképp fogunk erről gondolkozni.


Küldd el annak ezt az üzenetet, akinek szerinted szüksége van rá.

Minden jót a következő hétig,

Göblyös G. István

“Út a tudatosság felé”


Ha tetszik ez a tartalom, akkor tetszeni fog a Két Perc Kedd hírlevelem is, ahol minden kedden küldök a feliratkozóknak 1 elmélkedést, 1 idézetet, 1 kérdést és egy bónusz tartalmat.

Iratkozz fel

És kapsz egy ajándék PDF-et:
5 Kérdés, amik mindent megváltoztattak

Mi a véleményed erről?