Kudarcról és tanulásról

I. Egy ötlet, vagy elmélkedés tőlem

Hogy mit tudunk tenni a jelen pillanattal? Semmit. Nem tudjuk befolyásolni, nem tudjuk megváltoztatni. Néha olyan, mintha csak a megfigyelője lennénk a saját életünknek, nem pedig a szereplője. Ez akkor változik meg, mikor ráeszmélünk, hogy amit igenis meg tudunk változtatni, az az, hogy mit reagálunk a jelen pillanatra.

  • Három órája dolgozol egy projekten, a géped váratlanul összeomlik és az összes eddigi munkád elvész.
  • Mindent megteszel azért, hogy a csapatodat előrébb vidd, ők mégsem teszik bele az energiát.
  • Megmutatod a munkád, vagy az alkotásod valakinek, ő pedig nem látja olyan zseniálisnak, mint te.

Azt érezhetjük, hogy a világ ellenünk dolgozik. Minden csak azért van, hogy kicsesszen velünk. De nem. Ha összeomlik a géped kaptál egy plusz lehetőség, hogy jobban átgondold mi legyen a projektben. Ha a csapatod nem teszi bele az energiát, egy lehetőséget kaptál, hogy jobb vezető váljon belőled. Ha valaki kritizál, ahelyett, hogy dicsérne — és az illető olyan, akinek adsz a véleményére —, akkor tudod mit kell csiszolnod a munkádon, hogy még jobb legyen.

A kudarc nem az ellenségünk, hanem a barátunk. Megmutatja, hogyan, hol és miben fejlődhetünk.


II. Egy idézet mástól

Az emberi jogi aktivista, Malcolm X a kudarc felfogásáról:

“Nincs is jobb a sorscsapásoknál. Minden vereség, minden csalódás, minden veszteség magában hordozza a magot, a tanulást, hogy legközelebb hogyan csináld majd jobban.”


III. Egy kérdés neked

Mit tanulhatok egy múltbéli “kudarcomból?”


IV. Bónusz tartalom

Sorozat:

Végtelen matrjoska

Nadia folyton újraéli a 36. születésnapját, amiről nem tudja, hogy azért történik, mert meg kell tanulnia valamit a múltjáról. Érdekes koncepcióba csomagolt tanulságos sorozat. Mindannyiunknak vannak olyan múltbéli foltjaink, amelyekről nem is tudunk, vagy nem vagyunk velük kibékülve. Ez a sorozat pedig pont az ilyen foltok elfogadását szemlélteti, csak kicsit abszurd, de ugyanakkor szórakoztató megközelítéssel.


Küldd el annak ezt az üzenetet, akinek szerinted szüksége van rá.

Minden jót a következő hétig,

Göblyös G. István

“Út a tudatosság felé”


Ha tetszik ez a tartalom, akkor tetszeni fog a Két Perc Kedd hírlevelem is, ahol minden kedden küldök a feliratkozóknak 1 elmélkedést, 1 idézetet, 1 kérdést és egy bónusz tartalmat.

Iratkozz fel

És kapsz egy ajándék PDF-et:
5 Kérdés, amik mindent megváltoztattak

Mi a véleményed erről?