Üzleti könyvek


Chris Voss: Tárgyalj úgy, mintha az életed múlna rajta

A volt FBI-os túsztárgyaló, a pályafutása alatt szerzett tudását adja át nekünk. Minden fejezetben egy valódi tárgyalást mesél el, majd bontja le azt elemeire. Így szemléltetve velünk a tárgyalás fortélyait, amit a mindennapokba is beleültethetünk.

Chris Hirst: Bullsh*t-mentes vezetés

Ha egy 3 fős csapatot vezetünk, akkor is olyan jól kell azt csinálnunk, mintha egy egész vállalatot vezetnénk. A könyv a hétköznapi vezetőket szólítja meg, tanárokat, oktatókat, edzőket, csoportvezetőket, akik szeretnék jobban végezni a munkájukat. Érdekes, egyszerű és könnyen érthető írás, mely szerintem minden ember számára hasznos lehet.

Derek Sivers: Anything you want

Azt hinnénk, hogy ha valaki céget alapít, akkor az a célja, hogy a lehető legnagyobb legyen. Itt azonban pont a saját tapasztalatai által osztja meg velünk a szerző, miként próbálta a saját cégét olyan kis létszámmal üzemeltetni, amivel csak lehet. Minden sikert, minden kudarcot elénk tár, méghozzá teljesen lényegretörően, ahogyan a cég a vevőket tartotta előnyben a bevétellel szemben.

Simon Sinek: Kezdj a miérttel!

Felettébb érdekes és elgondolkoztató könyv, amely a vállalkozások sikerességének titkait tárja fel. Megtudhatjuk miben különbözik az, ha egy cég csak egy szimpla terméket gyárt, vagy ha a terméke azt sugallja, hogy mit képvisel maga a cég.