Önfejlesztés könyvek


James Clear: Atomi szokások

Ha szeretnénk megtanulni, hogy kell új szokásokat kialakítani, akkor ez az első kötelező olvasmány. Nem csak a praktikákról ír a szerző, amikkel egyszerűbb megvalósítani a folyamatot, hanem arról is szó esik, miképp tudunk változtatni az életünkön új szokások kialakításával és a rosszak hátrahagyásával.

Austin Kleon: Mutasd meg magad!

Az emberek szeretik látni valami elkészülésének a folyamatát. Ha nem osztjuk meg a gondolatainkat másokkal, vagy a tehetségünket, akkor a háttérbe szorulunk és akár komoly lehetőségektől vághatjuk el magunkat. Ismét csak lényegretörően mutatja meg nekünk a szerző miért érdemes megosztani a munkánkat másokkal.

Jake Knapp, John Zeratsky: Make Time

Egy nagyszerű könyv a hatékony feladatvégzésről és a produktivitásról. A Gmail készítői, mint szerzők mutatják be az általuk kitalált kreatív, ugyanakkor produktív folyamatot a feladatok elvégzésére, számos azonnal alkalmazható technikával részletezve.

Vicki Robin: Your Money or Your Life

Lehengerlően szembesít minket a szerző a pénz értékével. Nem csak új megközelítést tár elénk, hanem teljesíthető feladatokkal és útmutatókkal is ellát bennünket. A pénz megfelelő kezelésétől kezdve, a kiadásaink vezetésén át, egészen az anyagi függetlenségig mindenről szó esik.

Ryder Carroll: A Bullet Journal Módszer

Egy olyan módszert ismerhetünk meg, amivel a rendszerezni és nyomon követni tudjuk az életünket – mindössze egy füzettel. A számtalan praktikus technikákon kívül, megismerjük a tudatos tervezés és életvitel alapjait, amire az egész rendszer épül.

Kam Knight: Speed Reading

Habár én nem vagyok a gyorsolvasás pártfogója, mert szerintem így csak felületesen lehet megérteni a témákat, ez a könyv egyértelműen és észszerűen mutatja be a gyorsolvasás folyamatát és technikáit. A könyven belül még gyakorló bekezdések is vannak nekünk, hogy kísérletezgessünk a különböző technikákkal.

Jim Rohn: Az élet kirakósjátékának 5 legfontosabb darabja

Jim alaposan megvizsgálja, hogy egyes emberek miért sikeresek, mások pedig miért nem. Lefedi a siker kulcsfontosságú összetevőit – filozófia, hozzáállás, tevékenységek, eredmények és életmód.

Timothy Ferris: 4 órás munkahét

Egy olyan könyv ez, ami igazából arra tanít meg minket, hogyan tudunk kevesebbet dolgozni úgy, hogy a feladatinkat másokra bízzuk. Számos hasznos tanács, módszer és elgondolkodtató személyes történet van a könyvben. Már csak azokért megéri legalább egyszer elolvasni.

Steven Pressfield: Do The Work

Miként áll a túlzott előtervezés a tényleges munkavégzés elé? Steven Pressfield hasznos gondolatokkal és egyszerű szabályokkal lát el minket, ha szeretnénk egy nagyobb projektet elvégezni – könyv írása, vállalkozás felépítése stb. – de egyszerűen nem tudunk nekikezdeni a kételyek és a nagy nyomás miatt.