Életrajz & Memoár könyvek


Matthew McConaughey: Zöldlámpa

Az Oscar-díjas színész nem éppen egy megszokott memoárban foglalja össze az élete jelentősebb pillanatait. Nagyszerű történetmesélő, a könyve teljesen beszippantja az embert. Arról szól, hogy miként enged utat nekünk az élet, úgymond zöldlámpát adva nekünk. A fejezetek közben a színész kiemelésekkel osztja meg velünk saját életbölcsességeit. Már csak azok miatt is érdemes elolvasni.

Ashlee Vance: Elon Musk és a fantasztikus jövő feltalálása

Egy meglehetősen inspiráló olvasmány a lehetőségekről, az akadályokról és azok legyőzéséről. Elon Musk életének jelentősebb pillanatait, eseményeit bemutatva bepillantást nyerhetünk a multimilliárdos innovátor küzdelmeibe, mélypontjaiba, sikereibe és életmentalitásába. Ha kell egy kis kezdőlökés az alkotáshoz, akkor az ez a könyv kell, hogy legyen.

Tara Westover: A tanult lány

Egy anarchista apa, aki nem engedi a gyerekeinek, hogy oktatási intézményben tanuljanak és egy lány, aki szomjazza a tudást. Nyomon követhetjük egy lány fejlődését, hogy növi ki a családja megszokott életmódját és -felfogását, hogyan válik felnőtté és milyen folyamatok játszódnak le benne érzelmileg.