Kiegyensúlyozottságról és vágyakról

I. Egy ötlet, vagy elmélkedés tőlem

Hányszor fordul meg a fejünkben, hogy kell még valami ahhoz, hogy boldogok, sikeresek vagy elégedettek legyünk? Kell az az új autó, kell az az új állás, kell az a fizetésemelés.

Ezt mind úgy, hogy van autónk, van állásunk és van fizetésünk. A kiegyensúlyozottabb élet akkor kezdődik, mikor megbecsüljük azt, amink már van.

Ha az ember az életben maradáshoz elengedhetetlen szükségleteit kielégíti, minden ami azon felül van már luxus. És hogy mi kell az életben maradáshoz? Egy fedél a fejünk fölé, étel és ital. Ha ezekkel rendelkezünk, semmi másra nincs szükségünk ahhoz, hogy egy kiegyensúlyozott életet éljünk.

Warren Buffet vagyona 110 milliárd dollár, de még mindig ugyanabban a házban él, amit 1958-ban vásárolt, 31 500 dollárért (~9 millió forint). Kawhi Leonard, kosárlabdázó évente 94 millió dollárt kap és máig azzal a 1997-es Chevy Tahoe SUV-val jár, amelyet tizenévesen vásárolt.

Nem azért nem újítanak be, mert nem tehetnék, hanem mert tudják, hogy mielőtt sok pénzre tettek volna szert, már mindenük megvolt ahhoz, hogy jó életük legyen.


II. Egy idézet mástól

Lucius Annaeus Seneca római sztoikus filozófus, drámaíró és államférfi, az unokaöccsének küldött levelében, a vágyakozásról és a dolgok értékeléséről:

“Senki sem szerezheti meg mindazt, amit csak akar, azt azonban teheti, hogy ne kívánjon olyat, amije nincs, és a rendelkezésre álló dolgokat vidáman használja fel.”

Forrás: Erkölcsi levelek CXXIII.3.


III. Egy kérdés neked

Mi olyat szeretnék vásárolni, amim már van?


IV. Bónusz tartalom

Dokumentumfilm:

A Cambridge Analytica sztori

Hogyan használják fel az emberek adatait a tudtuk nélkül? Ez a dokumentumfilm bemutatja, milyen irányított marketinget használtak a 2017-es amerikai elnökválasztás kampányidőszakában. Az érdekesség, hogy a marketing alapja, az emberek online adataiból származott, melyet a beleegyezésük nélkül használtak. Habár Európában más a helyzet, az adatvédelmi szabályokat illetően, érdemes beletekinteni, hogy mi mindent tudhatnak meg rólunk pusztán a böngészési előzményeink, a közösségi média és online tevékenységeinkből.


Küldd el annak ezt az üzenetet, akinek szerinted szüksége van rá.

Minden jót a következő hétig,

Göblyös G. István

“Út a tudatosság felé”


Ha tetszik ez a tartalom, akkor tetszeni fog a Két Perc Kedd hírlevelem is, ahol minden kedden küldök a feliratkozóknak 1 elmélkedést, 1 idézetet, 1 kérdést és egy bónusz tartalmat.

Iratkozz fel

És kapsz egy ajándék PDF-et:
5 Kérdés, amik mindent megváltoztattak

Mi a véleményed erről?