Amikről itt olvashatsz

Üdv, kedves új olvasó!

Göblyös István vagyok – egyetemi hallgató és mérnök gyakornok.

Miért kezdtem el ezt az oldalt?

Hónapokkal ezelőtt keltette fel az érdeklődésem az önfejlesztés témaköre. Őszintén nem kerestem ezt a témát. Egy véletlenszerűen felajánlott, szokásokról szóló YouTube videó nyitotta fel a szemem, ami után egyre mélyebbre kezdtem ásni. Visszatekintve, mondhatni a téma talált meg engem, méghozzá a legjobb időben.

Ahogy egyre több új dolgot tanultam meg és tudtam alkalmazni az életemben, úgy egyre többet említettem ezt a környezetemnek is. Látván, hogy az én életvitelem is mennyivel javult és hogy a családnak, barátoknak és ismerősöknek is tetszett a téma, miért ne osztanám meg ezeket a tapasztalatokat még több emberrel?

Pont ezért igyekszem minden bejegyzést azzal a hangsúllyal írni, hogy “Szeretnék neked segíteni”, ellentétben a közösségi médiákon megszokott posztolással, amit ritkán írunk ilyen szándékkal. Gyakrabban érezhető a “Nézd, mit csinálok épp”, mint a “Nézd, mit tehetek érted.”

Amikről itt olvashatsz

A fő témakör, ami igazán megfogott, az a gondolkodásmód volt. Viszont ezen kívül nagyon érdekesnek találtam a szokások kialakítását és a produktivitást is. Így ebbe a három témakörbe taglaltam ezt a weboldalt, hogy mindenki könnyebben megtalálja a számára érdekesebb bejegyzéseket.

Nem vagyok témaszakértő, nem vagyok guru, nem vagyok életvezetési tanácsadó. Ugyanolyan ember vagyok, mint te, aki pusztán a tapasztalatairól mesél és ír, remélve, hogy ezzel másoknak is tudok segíteni.

Nem áll szándékomban megmondani, hogy mit csináljanak az emberek, még akkor is, ha némelyik bejegyzés ilyen hangvételű. Ekkor is csak azért fogalmazok így, mert saját magamnak is így fogalmaztam meg a dolgokat.

A célom nem az, hogy megváltoztassam az embereket. A célom az, hogy mind saját magunk tegyünk belső felismeréseket, amik egy jobb önmagunk felé terelnek minket.

Szeretném megmutatni, milyen tudatosan élni.

“Minden amit hallunk egy vélemény, nem tény.
Minden amit látunk, egy nézőpont, nem az igazság.”
– Marcus Aurelius

Vágjunk hát bele


Ajánlott bejegyzések

Az oldal felfedezése


Amennyiben érdekesnek találod a fent említett témákat, itt el is tudsz kezdeni olvasgatni:


A Két Perc Kedd hírlevéllel Minden héten küldök 1 elmélkedést, 1 idézetet, 1 kérdést és egy bónusz tartalmat.


Itt általam készített kinyomtatható útmutatókat tölthetsz le, amik öntudat és önfelismerés témájúak.


Azon könyvek ajánlását találod itt, amik nagyban befolyásolták a gondolkodásom.


Ha többet szeretnél megtudni rólam, akkor itt folytathatod:


Vagy kezdj neki a kezdőlapon az oldal felfedezésének: