Kapcsolatokról és eredményekről

I. Egy ötlet, vagy elmélkedés tőlem

Kapcsolatokat építeni többet jelent, mint gondolnánk. Nem a kihasználásról szól… jobb esetben. Gondoljunk bele, hány lehetőség nyílik meg előttünk, ha van ismertségünk bizonyos területeken: egy állás, egy élmény, egy ugródeszka.

Mégis, gyakran nem megfelelő hangszínen szólunk az emberekhez. Csak azért mondunk valamit, hogy lezárjunk egy beszélgetést. Csak azért hallgatjuk végig a másik mondanivalóját, hogy válaszoljunk, nem azért, hogy megértsük a helyzetét.

Az igazi kapcsolatok építéséhez erőfeszítés kell. Önzetlenség, kedvesség, odafigyelés. Persze mindenki magának szeretne először jót. De ha úgy segítünk másokon, hogy nem is gondolunk annak viszonzására — akkor kapjuk a legnagyobb ajándékot az élettől: egy őszinte emberi kapcsolatot.


II. Egy idézet mástól

Önfejlesztő szokásépítő blogger és író, James Clear az eredmények és kapcsolatok közötti összefüggésről:

“Az élet legnagyobb jutalmai gyakran késve érkeznek. A munka és a befektetés pénzügyi haszna. A házasság és a barátság érzelmi haszna. A pszichológiai haszna annak, ha létrehozunk valamit, ami számít. Az értelmes eredményeknek hosszú időbe telik, amíg növekednek és gyarapodnak.

Ráadásul a legtöbb törekvés más embereket is érint: munkatársakat, házastársakat, gyerekeket, kortársakat. Ha azt szeretnéd, hogy az eredményeid tovább növekedjenek, akkor olyan kapcsolatokra van szükséged, amelyek tartósak.

A siker egyik alapvető összetevője, hogy kellemes és megbízható legyél, mert ez teszi lehetővé, hogy bármit is építesz – egy üzletet, egy kapcsolatot, egy projektet – folytatni tudd. Sok kapcsolat szétesik, mielőtt a jutalmak felhalmozódnának.”


III. Egy kérdés neked

Várok valamit ettől a személytől, vagy csak élvezem a társaságát?


IV. Bónusz tartalom

Könyv:

Marcus Aurelius: Elmélkedések

Ezt az írást tartják a legérdekesebb filozófiai műnek a történelemben. Hogy miért? Mert az egykori Római Birodalom császára az egészet magának írta. Nem közönségnek. Ez volt az ő eszköze, hogy emlékeztesse magát azokra a dolgokra, amelyek elengedhetetlenek egy jó élethez: a közösségért való tevékenykedést, mások segítését, a felfogást, miszerint az egyetlen dolog, amit mi irányítunk, az az elménk.

Nem egy egyszerű olvasmány, meg kell hagyni, így írtam is róla egy rövid összefoglalót a fő tanulságok köré építve, amit itt el is tudsz olvasni:

Mit tanulhatunk egy 2000 éves császár naplójából?

De az igazi élmény a könyv elolvasása.


Küldd el annak ezt az üzenetet, akinek szerinted szüksége van rá.

Minden jót a következő hétig,

Göblyös G. István

“Út a tudatosság felé”


Ha tetszik ez a tartalom, akkor tetszeni fog a Két Perc Kedd hírlevelem is, ahol minden kedden küldök a feliratkozóknak 1 elmélkedést, 1 idézetet, 1 kérdést és egy bónusz tartalmat.

Iratkozz fel

És kapsz egy ajándék PDF-et:
5 Kérdés, amik mindent megváltoztattak

Mi a véleményed erről?