Kapcsolatokról és célokról

I. Egy ötlet, vagy elmélkedés tőlem

Néha mi sem tudjuk mit várunk egy kapcsolattól. Egy társat, aki megnevettet? Akivel egy rugóra jár az agyunk? Vagy aki csak elvisel minket. Hajlamosak vagyunk a felszínes testi, lelki vágyainkat és a megjelenést az előtérbe hozni. Olyan dolgokat tartunk fontosnak a másikban, amik hosszú távon nem számítanak. Mert hosszú távon csakis az fog számítani, hogy kiálltunk-e a társunk mellett. Nem csak a jóban, mert abban nincs nehézség, de a rosszban is. Az fog számítani, hogy erőt adtunk-e neki, mikor ő erőtlennek érezte magát. Motiváltuk-e, mikor elveszettnek tűnt. És felsegítettük-e, mikor elesett. Ez nem csak a párunkról szól. Hanem minden embertársunkról. Hiszen hogy várhatnánk másoktól (a világtól) többet, ha mi nem vagyunk hajlandóak ugyanúgy többet adni. Ha megleljük az örömöt minden apró segítő mozzanatban és kedvességben, önző vágyak nélkül, akkor nem kell erőlködnünk tovább, hogy elérjük a céljainkat. A sors elénk fogja tenni őket. Csak nem szabad olyan eltökéltnek lennünk, hogy nem vesszük észre azokat.


II. Egy idézet mástól

“Olyan társat találj, aki készen áll fejlődni veled.

Nem az a lényeg, hogy a tökéletességet találjuk meg valakiben, hanem az, hogy rájöjjünk, egy tagadhatatlan kapcsolatra bukkantunk, amely táplálja a lényünket és olyan támogatást nyújt, amilyet kerestünk. A tökéletesség eszméjében való eltévedés csak akadályt jelent. Valóban felbecsülhetetlen olyan valakivel lenni, aki elkötelezett amellett, hogy együtt élje át valakivel az élet hullámvölgyeit.

Amikor két ember elfogadja a tökéletlenségeit, és elkötelezik magukat, hogy egy jobb önmaguk verziójává fejlődnek, az természetesen növeli a boldogságot, amelyet megosztanak a kapcsolatban.”
-Yung Pueblo


III. Egy kérdés neked

Mit várok egy kapcsolattól? A vágyaim rövid távú élvezetekről szólnak, vagy hosszú távú élményekről?


IV. Bónusz tartalom

Film:

Steve Jobs

Az Apple egykori vezérigazgatója életének három lényeges fordulópontjára fókuszálva mutatja be nekünk a film, a hit erejét. Mert akárhogy is néztem, ez a film Steve Jobs rettenhetetlen hitéről szólt, ami mellett minden áron kitartott. Nem egy kifejezett dokumentumfilm, hanem egy rendkívül jól megrendezett újraélése a múltnak. Betekintést nyerhetünk, hogy mégis mi zajlott a színfalak mögött, mikor mi csak az eredményeket láttuk. Láthatjuk milyen kapcsolata volt Jobsnak a barátaival és családjával, ami néha elrettentő lehet.


Küldd el annak ezt az üzenetet, akinek szerinted szüksége van rá.

Minden jót a következő hétig,

Göblyös G. István

“Út a tudatosság felé”


Ha tetszik ez a tartalom, akkor tetszeni fog a Két Perc Kedd hírlevelem is, ahol minden kedden küldök a feliratkozóknak 1 elmélkedést, 1 idézetet, 1 kérdést és egy bónusz tartalmat.

Iratkozz fel

És kapsz egy ajándék PDF-et:
5 Kérdés, amik mindent megváltoztattak

Mi a véleményed erről?