Halogatásról és félelemről

I. Egy ötlet, vagy elmélkedés tőlem

Sose lesz olyan, hogy megfelelő alkalom. Akármennyire is azt hisszük, hogy nem tudunk belekezdeni valami új dologba, mint egy hobbi, napi rutin, saját vállalkozás stb., mert a környezetünk nem engedi, tévedünk. Nem a mostani munkánk, nem jelenlegi kapcsolataink és nem az anyagi helyzetünk a hibás. Nem a környezetünkben kell azt a hibát keresnünk, ami önmagunkban van. Ilyenkor csak azt hagyjuk, hogy eluralkodjon rajtunk a kényelem és a félelemérzet, hogy valami kívül esik a komfortzónánkon. De pont ez a lényeg. Hogy azon kívül van. Mert csak ott tudunk fejlődni. Ha most nem megfelelő az alkalom, akkor később sem lesz az.


II. Egy idézet mástól

“Az a tevékenység, amit halogatás közben csinálsz, valószínűleg az, amit életed végéig csinálnod kellene.”
– Jessica Hische


III. Egy kérdés neked

Mi az, amitől félsz, hogy történne, ha belekezdenél abba az új dologba?


IV. Bónusz tartalom

Könyv:

Yuval Noah Harari – Sapiens – Az emberiség rövid története

Egyik leglenyűgözőbb könyv, amit olvastam. Miként lett az egykori ősemberből félisten? Hogyan reformálta meg a környezetét, hogy oda jusson az ember, ahol most van? Többek között ezen kérdéseket igyekszik megválaszolni a szerző, aki elképesztő mélységekben és újszerű megvilágításokkal meséli el az emberiség történetét. Nem csak az evolúció folyamatát vesézi ki, de olyan témákat is, mint a vallások, a pénz, a kultúra, a mezőgazdaság, az iparosodás és még sorolhatnám. Egy olyan kérdést is felvet, amit nem igazán szoktak feszegetni a történelemben: vajon a mai ember boldogabb az őseinél? Kifejezetten ajánlatos mindenkinek, aki szereti a történelmet, aki pedig nem, ezután meg fogja szeretni.


Küldd el annak ezt az üzenetet, akinek szerinted szüksége van rá.

Minden jót a következő hétig,

Göblyös G. István

“Út a tudatosság felé”


Ha tetszik ez a tartalom, akkor tetszeni fog a Két Perc Kedd hírlevelem is, ahol minden kedden küldök a feliratkozóknak 1 elmélkedést, 1 idézetet, 1 kérdést és egy bónusz tartalmat.

Iratkozz fel

És kapsz egy ajándék PDF-et:
5 Kérdés, amik mindent megváltoztattak

Mi a véleményed erről?