Győzelemről és mantrákról

I. Egy ötlet, vagy elmélkedés tőlem

Az elmúlt időszakban elkezdtem a Wim Hof-módszerrel kísérletezgetni. Ez a módszer főképp légzőgyakorlatokból és hidegtűrésből áll. Értsd úgy, hogy minden nap úgy fejezem be a tusolást, hogy a leghidegebbre állítom a vizet.

Többen feltették a kérdés: “Nem lettél lázas?” “Mégis miért csinálod?” “Jó ez egyáltalán?”

Beszélhetnék itt hosszasan az immunrendszerre gyakorolt jótékony hatásáról és a vérkeringés beindításáról, de engem valami más motivál — hogy minden nap képes vagyok legyőzni magam. Képes vagyok tudatosan lemondani a kényelemről. Képes vagyok enyhén kellemetlen állapotba kerülni. Ez az érzés pedig felülmúlhatatlan. És itt értettem meg, mekkora ereje van egy mantrának.

A hideg zuhanynál a kezdeti néhány másodperces sokkos állapoton kell túllennünk, hogy jobb legyen. Engem ez a mondat segít át: “Le tudom győzni magam.” Ez pedig mindig elég, hogy ne habozzak tovább. Elvégre, ha le tudjuk győzni magunkat, ha le tudjuk győzni az elménket, akkor másnak esélye sincs beférkőzni oda.


II. Egy idézet mástól

A sztoikus szerző, Ryan Holiday az önmagunkkal való megbarátkozás fontosságáról:

“Az életben bármi elől elmenekülhetsz, egyet kivéve: önmagadat.

Forrás: Az egyensúly a kulcs


III. Egy kérdés neked

Neked mi a mantrád, mikor egy nehezebb feladat előtt állsz? Mikor úgy érzed, minden szétesni látszik, de tudod, azzal nem leszel előrébb, ha elveszíted a fejed. Mivel tartod magad egyensúlyban?


IV. Bónusz tartalom

Könyv:

Seneca: Erkölcsi levelek

Az első században élt római államférfi, író és sztoikus filozófus, Seneca leveleinek gyűjteménye, melyeket az unokaöccsének küldött. Az idősebb és tapasztaltabb Seneca szerette volna segíteni rokona fejlődését. Az Erkölcsi levelekben számos tanácsot ad neki, az idő értékéről, az olvasásról, a halálról, a magányról, az örökkévalóságról, a sorsról, a filozófiáról és megannyi az élethez fontos dologról. A filozófiát nem mint elmélkedési formaként emlegeti, hanem mint ami a cselekvésben nyilvánul meg.


Küldd el annak ezt az üzenetet, akinek szerinted szüksége van rá.

Minden jót a következő hétig,

Göblyös G. István

“Út a tudatosság felé”


Ha tetszik ez a tartalom, akkor tetszeni fog a Két Perc Kedd hírlevelem is, ahol minden kedden küldök a feliratkozóknak 1 elmélkedést, 1 idézetet, 1 kérdést és egy bónusz tartalmat.

Iratkozz fel

És kapsz egy ajándék PDF-et:
5 Kérdés, amik mindent megváltoztattak

Mi a véleményed erről?