Felesleges beszédről és cselekvésről

I. Egy ötlet, vagy elmélkedés tőlem

Olyan könnyen meg tudjuk győzni magunkat arról, hogy most miért nem alkalmas belekezdeni valamibe. “Majd elkezdek rendszeresen edzeni, ha megvettem az edzős ruhákat.” “Majd elkezdek egészségesen étkezni, ha kifogyott minden a hűtőből.” Egységesen ugyanazt jelentik: “Majd belekezdek ebbe az új dologba, ha úgy látom, hogy a körülmények megfelelőek.” Viszont soha nem lesznek megfelelő körülmények. Nem lesz megfelelő alkalom, sem megfelelő idő. Ha most nem kezdjük el, amit szeretnénk, mondván, hogy “most még nem jó”, akkor később is valamilyen másik kifogással fogjuk áltatni magunkat.

Próbálhatjuk meggyőzni a barátainkat, hogy most miért nem alkalmasak a körülmények, de ezzel valójában nem a barátainkat akarjuk meggyőzni, hanem saját magunkat. Valahogy meg akarjuk nyugtatni a lelki világunkat, hogy nem velünk van a baj, hanem a körülményekkel. Márpedig, ha arra várunk, hogy a körülmények megfelelőek legyenek, az ugyanolyan, mintha azt várnánk, hogy az idő visszafelé forogjon: nem fog bekövetkezni.

Két út közül választhatsz:

  1. Azt mondod, hogy majd el fogod kezdeni: tehát halogatsz és várod a megfelelő alkalmat.
  2. Vagy nem mondasz semmit, és elkezded most.

II. Egy idézet mástól

Ryan Holiday a cselekvésről és felesleges beszédről:

“Sok más kreatív tevékenységhez hasonlóan az írás sem könnyű. Ott ülsz, bámulsz ki a fejedből, dühös vagy magadra, dühös vagy az anyagra, mert nem tűnik elég jónak, és te sem tűnsz elég jónak. Valójában sok értékes tevékenység létezik, melynek végrehajtása fájdalmasan nehéz, legyen az egy új startup létrehozása, vagy egy szakma elsajátítása. Viszont beszélni… beszélni mindig nagyon könnyű.”

Forrás: Az ego az ellenség


III. Egy kérdés neked

Mi az a kifogás, ami miatt megint halogatok valamit?


IV. Bónusz tartalom

Újdonság:

Instagram oldal

Most már nem csak a weboldalon találkozhattok ilyen tartalommal, hanem Instagram-on is. Rengeteg érdekes gondolatmenetet és idézetet találok minden nap, amik csak arra várnak, hogy megosszam őket veletek. Mivel olyan gyorsaságban nem tudok bejegyzéseket írni, hogy mind beleférjen, ezért csináltam egy Instagram fiókot, ahol rövidebb tartalmakkal találkozhattok. Többnyire a weboldalon nem látható idézetek, kérdések és más finomságok lesznek (vannak) megosztva, vagy olyanok, amik az oldalon fent vannak, viszont Instagram-ra lerövidítve kerültek fel. Ha úgy gondolod neked ennyi tartalom is elég, akkor ez rész neked lényegtelen. Ha viszont szeretnéd még tudatosabban élni az életed és több ilyen információt juttatni a hétköznapjaidba, akkor nézz rá, kövesd be vagy mentsd le, ami tetszik.
A te új mentális nasid:

A tudatos út Instagram oldal


Küldd el annak ezt az üzenetet, akinek szerinted szüksége van rá.

Minden jót a következő hétig,

Göblyös G. István

“Út a tudatosság felé”


Ha tetszik ez a tartalom, akkor tetszeni fog a Két Perc Kedd hírlevelem is, ahol minden kedden küldök a feliratkozóknak 1 elmélkedést, 1 idézetet, 1 kérdést és egy bónusz tartalmat.

Iratkozz fel

És kapsz egy ajándék PDF-et:
5 Kérdés, amik mindent megváltoztattak

Mi a véleményed erről?