Életről és leckékről

I. Egy ötlet, vagy elmélkedés tőlem

Az életben gyakran élünk át kudarcot. Legyen szó egy sikertelen állásinterjúról, egy rosszul sikerült projektről vagy egy nem terv szerint végbement eseményről. Hajlamosak vagyunk ilyenkor szomorkodni a történéseken, holott ez csak a mi szemszögünkből kudarc. Ezek az igazi tanítók. Az élet minden nehézséggel csak egy valamit csinál: üzen nekünk. Megpróbál megtanítani minket valamire. Visszajelzést kapunk, hogy amit csináltunk az működik-e. Instrukciókat, hogy hogyan menjünk tovább. De az egonk sokszor elnyomja ezt a hangot, meggátolva a fejlődésünket. Pedig csak egy dolgot kéne tennünk: figyelni.


II. Egy idézet mástól

“A leckék addig ismétlődnek, amíg meg nem tanulod őket. Egy lecke több formában fog megmutatkozni előtted, amíg meg nem tanulod. Mikor pedig megtanultad, áttérhetsz a következőre.

Az ilyen leckék tanulása nem ér véget. Az életnek nincs olyan része, amely nem foglalna magába leckét. Ha életben vagy, az azt jelenti, hogy még mindig vannak leckék, amiket meg kell tanulnod.”
– Cherie Carter-Scott: If Life Is a Game, These Are the Rules


III. Egy kérdés neked

Mit tanultam [a kudarcnak tűnő esemény]-ből?


IV. Bónusz tartalom

Bejegyzések

Hoppá, ilyen még nem volt. Gondolkoztam az elmúlt időszakban, hogyan tudnék többet nyújtani a bejegyzésekkel. Így arra jutottam, hogy mostantól nagyrészt részletesebb tartalmak és kifejtések fognak felkerülni az oldalra. Szeretnék minél minőségibb bejegyzéseket közzétenni. Az utóbbi kettő már így készült. Olvassatok bele és várom a véleményeiteket!


Küldd el annak ezt az üzenetet, akinek szerinted szüksége van rá.

Minden jót a következő hétig,

Göblyös G. István

“Út a tudatosság felé”


Ha tetszik ez a tartalom, akkor tetszeni fog a Két Perc Kedd hírlevelem is, ahol minden kedden küldök a feliratkozóknak 1 elmélkedést, 1 idézetet, 1 kérdést és egy bónusz tartalmat.

Iratkozz fel

És kapsz egy ajándék PDF-et:
5 Kérdés, amik mindent megváltoztattak

Mi a véleményed erről?