Döntésről és választásról

I. Egy ötlet, vagy elmélkedés tőlem

Ez a te döntésed. Ez a te életed. Nem másé a felelőség, csakis a tied. De miről is beszélünk? Arról, amit csinálsz. Arról a munkáról, amit nem élvezel. Arról a barátról, aki inkább leszív, mint feltölt. Arról a hobbiról, amit nem is te választottál.

Mindig ott van a döntésünk lehetősége és szabadsága. Kimondhatjuk és ki is kell mondanunk a véleményünket. Ha a mi életünkről van szó, miért ne legyen beleszólásunk abba? Az időnk nagy részét úgy töltjük el itt, hogy olyanoknak akarunk megfelelni és bizonyítani, akik meg sem érdemelnék. Eközben pedig csak egy dolog szorul a háttérbe: mi magunk.

Az időnk véges, tudjuk jól. Ezért tegyük fel a kérdést önmagunknak: mikor a végéhez érünk, hogy szeretnénk visszatekinteni az életünkre? Olyan életet szeretnénk látni, ahol mások elismerését kerestük, vagy olyat, ahol élvezettel éltünk? Ahol nem maradtunk meg abban a munkában, ami lemerít minket. Ahol olyan emberek vettek körül, akik feltöltenek. Ahol nem azért csináltunk bármit is, hogy másoknak bizonyítsunk, hanem hogy kiélvezzük mindazt, amit kaptunk: a mi életünket.


II. Egy idézet mástól

A jelenkor egyik legolvasottabb írója, Stephen King a lehetőségekről:

“Emlékeszem a végtelen lehetőség érzésére, amely erre a gondolatra eltöltött, mintha bevezettek volna egy hatalmas épületbe, amely csukott ajtókkal van tele, és megengednék, hogy azt nyissam ki, amelyiket akarom. Úgy gondoltam (és máig is úgy gondolom), hogy több ajtó van, mint amennyit egy ember holtáig képes lenne kinyitni.”

Forrás: Az írásról


III. Egy kérdés neked

Kinek szeretnék bizonyítani, akinek nem kéne?


IV. Bónusz tartalom

Könyv:

Chris Hirst: Bullsh*t-mentes vezetés

Ha egy 3 fős csapatot vezetünk, akkor is olyan jól kell azt csinálnunk, mintha egy egész vállalatot vezetnénk. A könyv a hétköznapi vezetőket szólítja meg, tanárokat, oktatókat, edzőket, csoportvezetőket, akik szeretnék jobban végezni a munkájukat. Érdekes, egyszerű és könnyen érthető írás, mely szerintem minden ember számára hasznos lehet.


Küldd el annak ezt az üzenetet, akinek szerinted szüksége van rá.

Minden jót a következő hétig,

Göblyös G. István

“Út a tudatosság felé”


Ha tetszik ez a tartalom, akkor tetszeni fog a Két Perc Kedd hírlevelem is, ahol minden kedden küldök a feliratkozóknak 1 elmélkedést, 1 idézetet, 1 kérdést és egy bónusz tartalmat.

Iratkozz fel

És kapsz egy ajándék PDF-et:
5 Kérdés, amik mindent megváltoztattak

Mi a véleményed erről?