Boldogságról és akaraterőről

I. Egy ötlet, vagy elmélkedés tőlem

Bármit is szeretnénk elérni az életben, minden könnyű. Könnyű sikeresnek lenni, könnyű boldognak lenni, könnyű egészségesnek lenni. Mindegyik sok kis apró lépéssel érhető el. Mindig csak egy kis erőfeszítés, ami a jövőben felhalmozódik. Pont emiatt a könnyedség miatt van annyi boldogtalan ember is. Mert amit könnyű csinálni, azt ugyanúgy könnyű nem csinálni. “Napi egy alma az orvost távol tartja.” Nem is mond nagy butaságot a mondás. Ennyi erőfeszítésbe kerülne a csupán az egészség vagy bármi más. Akkor miért tartják be ezt olyan kevesen. Mert amilyen könnyű csinálni, olyan könnyű nem csinálni.


II. Egy idézet mástól

“Először mondd, hogy mi szeretnél lenni; és tedd, amit tenned kell.”
– Epictetus


III. Egy kérdés neked

Mi gátol meg abban, hogy boldog légy? Ha megvan a válasz, tudod mit kell tenned.


IV. Bónusz tartalom

Dokumentumfilm:

Minimalisták: a kevesebb most több

Milyen értéket adnak a tárgyak az életünkhöz? Valóban az anyagi jóllét segíti elő a boldogságot? Hogyan lehet több az életünk kevesebb dologgal? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk Joshua Fields Millburn-től és Ryan Nicodemus-tól, a Minimalistáktól. Elgondolkodtató alkotás, érdemes megnézni.


Küldd el annak ezt az üzenetet, akinek szerinted szüksége van rá.

Minden jót a következő hétig,

Göblyös G. István

“Út a tudatosság felé”


Ha tetszik ez a tartalom, akkor tetszeni fog a Két Perc Kedd hírlevelem is, ahol minden kedden küldök a feliratkozóknak 1 elmélkedést, 1 idézetet, 1 kérdést és egy bónusz tartalmat.

Iratkozz fel

És kapsz egy ajándék PDF-et:
5 Kérdés, amik mindent megváltoztattak

Mi a véleményed erről?