Beszédről és cselekvésről

I. Egy ötlet, vagy elmélkedés tőlem

Mondhatjuk, hogy “jövő héttől elkezdem a diétát”, “holnaptól korán fogok kelni”, vagy “ki fogom iktatni a cukrot az étrendemből.” Érdekes módon, mindről jövő időben beszélünk. Azt hisszük, hogy ha megosztjuk a terveinket másokkal, akkor majd ők felnéznek ránk. De ez szembemegy egy igazsággal: az vagy, amit teszel, nem amit mondasz, hogy tenni fogsz.

Gondoljunk bele, mennyivel inspirálóbb megmutatni milyen az, ha valóban változást hoz valaki az életébe. De ezt csak akkor tudjuk megtenni, ha már benne vagyunk a folyamatban.

Ne arra koncentrálj, hogy minél több emberrel oszd meg miket fogsz csinálni. Mondd el a tapasztalataidat miután már megcsináltad azokat.


II. Egy idézet mástól

A felszabadított rabszolgából lett ókori filozófus, Epiktétosz a tettekről:

“Ne magyarázd el a filozófiád. Testesítsd meg.”


III. Egy kérdés neked

Melyik tervemet nem kéne elmondanom senkinek, csak miután véghez vittem azt?


IV. Bónusz tartalom

Könyv:

Austin Kleon: Mutasd meg magad!

Az emberek szeretik látni valami elkészülésének a folyamatát. Ha nem osztjuk meg a gondolatainkat másokkal, vagy a tehetségünket, akkor háttérbe szorulunk és akár komoly lehetőségektől vághatjuk el magunkat. Egyszerűen és röviden mutatja meg nekünk a szerző miért érdemes megosztani a munkánkat másokkal.


Küldd el annak ezt az üzenetet, akinek szerinted szüksége van rá.

Minden jót a következő hétig,

Göblyös G. István

“Út a tudatosság felé”


Ha tetszik ez a tartalom, akkor tetszeni fog a Két Perc Kedd hírlevelem is, ahol minden kedden küldök a feliratkozóknak 1 elmélkedést, 1 idézetet, 1 kérdést és egy bónusz tartalmat.

Iratkozz fel

És kapsz egy ajándék PDF-et:
5 Kérdés, amik mindent megváltoztattak

Mi a véleményed erről?