A változás előfutára

I. Egy ötlet, vagy elmélkedés tőlem

Egyszer mind eljutunk oda, hogy megkérdezzük magunktól:

  • Így képzeltem el az életem?
  • Mindig ezt szerettem volna csinálni?
  • Olyan ember vagyok, amilyen lenni szerettem volna?

Önmagunk kérdőre vonása egy jó jel a változás útján. Elveszítjük a színeinket a hétköznapokban, nem kockáztatunk, az indulat vezérel minket, kezd megőrjíteni a gondolat, hogy minden amit csinálunk lényegtelen egészen addig a pontig, amíg elgondolkozunk: valóban ilyen az élet?

Mikor pedig eljutunk ide, akkor kell a filozófiához nyúlnunk. Mondhatjuk ezt “self-help-nek”, önfejlesztésnek vagy másnak. Mind valamilyen keretrendszert ad az életünknek. Ami pedig az élettel és a lélekkel foglalkozik, az a filozófia. A filozófia az életünket teszi helyre — hiszen általa tudjuk mihez nyúljunk, mikor nehéz idők vannak.


II. Egy idézet mástól

Az amerikai filozófus, Costica Bradatan a változás előfutáráról:

“Egy nap hirtelen, fájdalmasan rád tör a felismerés, hogy valami fontos dolog hiányzik az életedből, és hogy túl nagy a szakadék aközött, ami vagy és ami lehetnél. Majd azon kapod magad, hogy ez az üresség lassan felemészt. Lehet, hogy még nem tudod pontosan mit szeretnél, de nagyon jól tudod, mit nem akarsz: ugyanannak az embernek maradni, aki jelenleg vagy.”

Forrás: A hős filozófus


III. Egy kérdés neked

Mi az az egy dolog, amivel már ma jobb irányba tudnám terelni magam?


IV. Bónusz tartalom

Dokumentumsorozat:

Absztrakt: A dizájn művészete

Ez a sorozat nem a művészetről szól. Hanem hogy mennyire különböző szemszögekből lehet látni a világot. Megismerkedhetünk a bioépítészet érdekességeivel, vagy a jelmeztervezés részletességeivel. Az egész sorozat kreatív és inspiráló.


Küldd el annak ezt az üzenetet, akinek szerinted szüksége van rá.

Minden jót a következő hétig,

Göblyös G. István

“Út a tudatosság felé”


Ha tetszik ez a tartalom, akkor tetszeni fog a Két Perc Kedd hírlevelem is, ahol minden kedden küldök a feliratkozóknak 1 elmélkedést, 1 idézetet, 1 kérdést és egy bónusz tartalmat.

Iratkozz fel

És kapsz egy ajándék PDF-et:
5 Kérdés, amik mindent megváltoztattak

Mi a véleményed erről?