A dolgok lényegéről

I. Egy ötlet, vagy elmélkedés tőlem

  1. Miért beszélünk folyton a problémákról, a megoldások helyett? Elismételjük ugyanazt, körbejárjuk minden irányból, levonjuk a következtetést több nézőpontból is, hogy mi maga a probléma. Csak egy dolog marad ki gyakran: az, hogyan oldjuk meg ezt a problémát.
  2. Miért vesszük magunkra azt, ami nem rólunk szól? Mikor valaki nekünk nem tetsző módon, vagy kontextusban beszél velünk, hajlamosak vagyunk mindent magunkra venni és visszatámadni. De amiről gyakran azt hisszük, hogy rólunk szól, valójában ahhoz nincs semmi közünk. A beszélgetőpartner feldúltságáról, zavarodottságáról vagy fáradtságáról szól. Viszont mindig azt hisszük, hogy mi vagyunk a világ közepe és nekünk kell a középpontban lenni.
  3. Miért várunk a megfelelő pillanatra, ami sosem jön el? Azt várjuk, hogy készen álljunk, hogy minden passzoljon. Mintha lenne olyan pillanat az életben, mikor minden nekünk kedvez úgy, hogy teljesen fel vagyunk készülve. Ilyen sose lesz. Ha nem tanuljuk meg hogyan kezdjünk neki valaminek anélkül, hogy késznek éreznénk magunkat, nem fogunk maradandó élményeket gyűjteni.

II. Egy idézet mástól

Paulo Coelho brazil író és az ENSZ békenagykövetének élet tanácsai:

“Minden attól függ, hogyan nézed a dolgokat. Van öt olyan erény, amit ha sikerül megőrizned magadban, mindig békében leszel a világgal. Az első erény: nagy dolgokat vihetsz véghez, de soha ne feledd, hogy van egy Kéz, amely vezeti a lépteidet. Ezt a kezet mi Istennek hívjuk, és mindig az Ő akarata felé fog téged vezetni. A második erény: néha egy kicsit abba kell hagynom az írást, hogy kihegyezzem a ceruzát. A ceruzának ez szenvedést okoz, de a végén hegyesebb lesz. Van olyan fájdalom, amit el kell tudnod viselni, mert jobb ember leszel tőle. A harmadik erény: a ceruza mindig hagyja, hogy kiradírozzuk azt, amit elrontott. Megérti, hogy ha kijavítunk valamit, amit rosszul csináltunk, az nem szükségszerűen rossz – épp ellenkezőleg: fontos, mert az igazság útján tart minket. Negyedik erény: a ceruzában nem a fája vagy a külső formája a lényeg, hanem a grafit, ami benne van. Ezért mindig törődj azzal, ami a bensődben történik. Végül a ceruza ötödik erénye: mindig nyomot hagy maga után. Tudd meg, hogy az életben te is ugyanígy nyomot hagysz a tetteid után, és ennek tudatában cselekedj.”

Forrás: Mint az áradó folyó


III. Egy kérdés neked

Mióta várok a megfelelő pillanatra?


IV. Bónusz tartalom

Könyv:

Edith Eva Eger: A döntés

A magyar holokauszt túlélő magával hív minket élete történetére. Megdöbbentően mélyremenő önelemzésével tárja fel a múltját nekünk, hogyan lett a halál szélén álló kislányból rendkívül sikeres pszichológus. Milyen nehézségeket hordoz a múltja, hogyan küzd meg azokkal és hogyan segít másoknak.


Küldd el annak ezt az üzenetet, akinek szerinted szüksége van rá.

Minden jót a következő hétig,

Göblyös G. István

“Út a tudatosság felé”


Ha tetszik ez a tartalom, akkor tetszeni fog a Két Perc Kedd hírlevelem is, ahol minden kedden küldök a feliratkozóknak 1 elmélkedést, 1 idézetet, 1 kérdést és egy bónusz tartalmat.

Iratkozz fel

És kapsz egy ajándék PDF-et:
5 Kérdés, amik mindent megváltoztattak

Mi a véleményed erről?